Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern Municipal de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires està fermament compromès en abordar l'emergència climàtica. Mitjançant polítiques d'estalvi energètic, transformació ecològica i promoció del transport públic, estem prenent mesures decisives per afrontar aquesta crisi ambiental. Alhora, promovem un ús responsable de l'aigua per preservar els nostres valuosos recursos naturals.

Transformació energètica

Sant Esteve Sesrovires avança cap a la transformació energètica, amb la reducció del 35% dels consums energètics municipals mitjançant instal·lacions solars, carregadors per a vehicles elèctrics i la promoció de comunitats d'energies renovables. Aquesta iniciativa contribueix a combatre la pobresa energètica i promoure la sostenibilitat.

Reducció del 35% dels consums energètics dels equipaments i serveis municipals (2) 2025

4%

S'està treballant en la reducció del 35% dels consums energètics municipals a través de la implementació d'instal·lacions solars en teulades d'equipaments i pèrgoles solars en aparcaments i espais públics.

Facilitar la transformació energètica (1) 2024

0%

Per incentivar l’ús de vehicles menys contaminants, cal augmentar el número de carregadors de vehicles elèctrics de Sant Esteve Sesrovires.

Constituir comunitats energètiques. (3) 2026

17%

Les Comunitats d’Energies Renovables, formades per la ciutadania i l’Ajuntament, proporcionen diversos avantatges com la reducció dels costos energètics, lluitar contra la pobresa energètica o afavorir el desenvolupament d’un model energètic renovable, participatiu i democràtic més descentralitzat.

Reduir la pobresa energètica (1) 2027

0%

Per reduir la pobresa energètica, subministrarem energia a llars amb pocs recursos i generarem excedent per ajudar aquelles en risc de pobresa. Estem compromesos amb el benestar de tots els nostres veïns i veïnes.

Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) (0) 2024

0%

Transformació ecològica

Sant Esteve Sesrovires està compromès amb la transformació ecològica mitjançant la implementació de mesures d'energia sostenible, la preservació de l'entorn, l'adaptació al canvi climàtic i la gestió sostenible dels residus.

Mesures d'energia sostenible (2) 2026

8%

Sant Esteve Sesrovires està implementant mesures d'energia sostenible, que inclouen l'ús de vehicles públics sostenibles i la regulació fiscal per a la recàrrega d'energia pública.

Preservació de l'entorn (1) 2023

19%

Per preservar l'entorn natural, mantenim una neteja intensiva de torrents i franges de protecció contra incendis.

Adaptació al canvi climàtic (1) 2025

75%

Com a resposta al canvi climàtic i les altes temperatures, s'habiliten refugis climàtics per a la comunitat.

Pla Antisequera (3) 2025

17%

S'està treballant activament pel futur hídric del municipi amb el Pla Antisequera a Sant Esteve Sesrovires, que incorpora l'ús d'aigua regenerada per als espais públics, campanyes de sensibilització i la recuperació d'aquífers per a l'aprofitament d'aigües freàtiques.

Gestió de residus sostenible (2) 2025

40%

La millora de la recollida selectiva implica la licitació del nou servei de recollida d'escombraries i la instal·lació de noves càmeres als punts verds i altres àrees d'abocament.

Nova visió de la mobilitat

Amb l'ús del transport públic, contribuïm a reduir les emissions contaminants i millorar la qualitat de l'aire. Però per fomentar-ne una utilització més massiva, és imprescindible augmentar la disponibilitat de servei amb més busos i trens, així com fer-ho més accessible amb tarifes assequibles.

Actuar per assegurar les màximes sol·lucions de transport (5) 2026

0%

Es treballa per assegurar solucions de transport òptimes a Sant Esteve Sesrovires, mitjançant l'ampliació del servei d'autobús urbà, la millora d'horaris en Carrilet i altres iniciatives pertinents.